Skocz do zawartości

Dlaczego Mumble a nie VT czy TS?

1 odpowiedź w tym temacie

Jaśnie Pan

rekin jebany

• Szlachta
  • 6014 postów
  • LokalizacjaZabrze
  • Ulubiony serwer:4FUN
Kiedy zatwardziali gracze sieciowi słyszą hasło Mumble, w kontekście komunikatora voice, z lekceważeniem się krzywią, i wskazują na lepsze, bardziej profesjonalne komunikatory takie jak TeamSpeak czy też Ventrilo. Oba te komunikatory na pewno są bardzo popularne. Gracze CS uważają że lepszy jest Ventrilo. Dużo graczy serii COD i BF przesiaduje na kolejnych wersjach TeamSpeaka. Każdy chwali swoje, jednak obie grupy zupełnie nie doceniają możliwości ich młodszego konkurenta rozwijanego na zasadach open source. Mumble jest dosyć surowym w wyglądzie i konfiguracji programem. Bogactwo funkcji konfiguracyjnych dla jednych może wydawać się dużą zaletą, dla innych zaś powodować może zawrót głowy i skutecznie odrzucić od programu. Administratorzy serwerów Mumble także nie mają lekko. Konfiguracja narzędzi do administracji (których i tak jest niewiele) i uruchomienie ich na niektórych systemach operacyjnych może nastręczać prawdziwych problemów.
Powyższe zdania są wstępem do obejrzenia dwóch testów jakie pojawiły się w serwisie hlds.pl. Na ringu, w jednym narożniku stanęły TS i Ventrilo, w drugim zaś, Mumble. Warto obejrzeć testy. Różnica szybkości działania (opóźnienie) jest słyszalna gołym uchem !. Test robi wrażenie i pokazuje jak daleko darmowe Mumble odskoczyło od komercyjnej konkurencji.

Poniżej link do porównania:
Porównanie komunikatorów głosowych – HLDS.pl - polecam obejrzeć filmiki !!!

~wiciu @ g4g
Dołączona grafika
Wiejska-ChataDołączona grafika

UrseK

Advanced Member

• Wieśniak HonorowY
  • Others: Ogarniacz Gnoju
  • PipPipPip
  • 4826 postów
  • GG:
  • LokalizacjaŁódź kurva
  • Ulubiony serwer:4FUN
sam zaczynałem swoją przygodę od TS'a i dłuuugo przekonywałem się do Ventrillo.. może dlatego, ze mnie wkurwiało :).

Pozyjemy zobaczymy - warto wybierać i iśc do przodu.
Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych